کِم سِنتر

گاه نوشت های یک دبیر

کِم سِنتر

گاه نوشت های یک دبیر

نگهداری مواد غذایی با فناوری نانو

دانشمندان مرکز تحقیقات کشاورزی(ARS) و همکاران دانشگاهی آنان موفق به ساخت نوعی حسگر زیستی در مقیاس میکروسکوپی شده‌اند که مشاهده‌ی باکتری سالمونلا را در تست‌های آزمایشگاهی با استفاده از رنگ‌های فلورسانس آسان‌ نموده، با پاتوژن‌های غذایی دیگر نیز سازگاری ‌خوبی دارد.

مواد غذایی

نمونه‏هایی از حسگرهای زیستی در طبیعت وجود دارد که حشرات با استفاده از آنها می‏توانند مقادیر بسیار کمی از فرومون‌های جنسی را در محیط تشخیص دهند و از آنها به‌عنوان نشانه‌ای در یافتن جفت استفاده می‌کنند. ماهی‏ها از این حسگر در تشخیص لرزش‏های خفیف موجود در آب دریا استفاده می‏کنند.

محققان مرکزARS و دانشگاه جورجیا از فناوری‌نانو در تکمیل این حسگرهای زیستی استفاده کرده‌اند. این حسگرها که توانایی بسیاری در حفظ سلامت مواد غذایی دارند، شامل ذرات رنگی فلورسانس ارگانیک است که مثل قلاب به پادتن‏هایی سالمونلا متصل شده، مثل چراغ از خود نور می‌دهند و در نتیجه مشاهده‌ی باکتری‌ها آسان‌تر می‏کند. 

خوردن غذاهای آلوده به سالمونلا موجب بروز تهوع و اسهال شدید و گاهی مرگ می‌شود.

این تحقیق جایزه‏ی تحقیقات نانو را در ششمین سمپوزیوم فناوری‌نانو کشور کره به خود اختصاص داد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد