فرمول شماره یک | ||
پودر کتیرا 20 قسمت | دکسترین سفید 10 قسمت | |
آرد گندم 60 قسمت | گلیسیرین 10 قسمت | |
اسید سالیسیلیک 3 قسمت | آب سرد 40 قسمت | |
آب جوش 400 قسمت | ||
160 قسمت از آب جوش را روی پورد کتیرا بریزید خوب بهم بزنید و برای مدت یک شبانه روز کنار بگذارید. آرد گندم و دکسترین را با آب سرد مخلوط کنید و خوب بهم بزنید و به ظرف محلول کتیرا اضافه نمائید، سپس بقیه آب جوش را روی آن بریزید و مرتب بهم بزنید. اسید سالیسیلیک و گلیسیرین را مخلوط کنید و به مخلوط بیفزائید و حاصل را روی آتش جوش بیاورید و کاملاً بهم بزنید. |
فرمول شماره دو | ||||||||||||||||||||
ژلاتین 4 گرم | آب 280 سانتیمتر مکعب | |||||||||||||||||||
الکل 30 سانتیمتر مکعب | آرد گندم به قدر کافی | |||||||||||||||||||
نشاسته به قدر کافی | ||||||||||||||||||||
ژلاتین را به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید و
بعد حرارت دهید تا کاملاً حل و صاف شود.
بگذارید قدری سرد شود، سپس آرد گندم و نشاسته
را به نسبت یک و دو در آن الک نمائید تا آنکه
خمیر نرمی حاصل شود. حرارت را ادامه دهید تا
حجم محلول به یک ششم برسد و مرتباً بهم بزنید.
|