کِم سِنتر

گاه نوشت های یک دبیر

کِم سِنتر

گاه نوشت های یک دبیر

کشف ابر زمینی از جنس الماس!

بررسی های صورت گرفته بر روی سیاره بیگانه ای دو برابر اندازه زمین نشان می دهد، یک سوم جرم این «ابرزمین» از الماس خالص تشکیل شده است.

به گزارش ایسنا، «ابرزمین» Cancri e 55 در سال 2004 در اطراف یک ستاره نزدیک در کهکشان راه شیری کشف شد. دانشمندان پس از محاسبه جرم و شعاع این سیاره بیگانه و مطالعه ترکیب ستاره میزبان به تازگی اعلام کرده اند که این سیاره بیگانه از کربن (در شکل الماس و گرافیت)، آهن، سیلیکون کاربید و سیلیکات ساخته شده است.

شعاع این سیاره عظیم دو برابر و جرم آن هشت برابر بیشتر از زمین است؛ سرعت چرخش این سیاره به دور ستاره میزبان (مدت زمان هر سال آن) تنها 18 ساعت است و به قدری به ستاره نزدیک است که دمای سطحی «ابرزمین» به دو هزار و 100 درجه سانتیگراد می رسد.

سیاره ابرزمینCancri e 55 به احتمال زیاد نخستین سیاره الماسی کشف شده در اطراف یک ستاره شبه خورشیدی محسوب می شود؛ سیاراتی از این نوع ترکیباتی کاملا متفاوت از زمین دارند که دارای مقادیر بسیار اندک کربن است.

«نیکو ماجوسوجان» سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه ییل تأکید می کند: این نخستین بررسی یک سیاره سنگی با شیمی متفاوت از زمین محسوب می شود. سطح این سیاره بیگانه به احتمال زیاد به جای آب و گرانیت از گرافیت و الماس پوشیده شده است.

این سیاره بیگانه جزو پنج ستاره محاصره شده توسط ستاره شبه خورشیدی Cancri 55 محسوب می شود که در فاصله 40 سال نوری با زمین در صورت فلکی سرطان (خرچنگ) قرار دارد و با چشم غیر مسلح در آسمان شب قابل رویت است.

نتایج این کشف جدید در مجله Astrophysical (فیزیک نجومی) منتشر شده است.
نظرات 2 + ارسال نظر
شیما جمعه 28 مهر‌ماه سال 1391 ساعت 17:50 http://rozhayam-m.blogfa.com

سلام از گوگل با وب شما آشنا شدم دنبال مفهوم نقطه اکی والان میگشتم وب شما رو پیدا کردم.
من مفهوم تیتراسیون رو درک نمیکنم.موقعی که اسید باز در حال خنثی شدنه چه اتفاقی میفته؟ چی میشه که اکی والان باز و اسید با هم برابر میشه؟
با تشکر از وب خوبتون

سلام و ممنون از وبلاگ قشنگتون
کاش یه خورده اطلاعات بیشتر در مورد رشته تحصیلی دوره دانشگاه و دبیرستانتون میدادید تا بتونم دقیق تر راهنمایی تون کنم. منظور از تیتراسیون اسید باز تعیین غلظت یکی از اینها (مثلا اسید ) با دیگری ( مثلا باز ) است. بر این اساس که هر یون پروتون حاصل از اسید با یک یون هیدروکسید حاصل از باز واکنش میدهد و یک مولکول آب حاصل میشود. حال اگر بدانیم دقیقا چقدر یون هیدروکسید برای واکنش با تمام یونهای پروتون اسید مصرف شده می توانیم به راحتی غلظت اسید را محاسبه کنیم.
برای فهمیدن اینکه چه زمانی دیگر یونهای پروتون حاصل از اسید کاملا مصرف شده اند و چیزی از آنها باقی نمانده است، باید از روشهای متعددی مثل تغییر رنگ شناساگر ، یا تغیررات pH محیط و ... استفاده کرد.

رضا شنبه 23 اسفند‌ماه سال 1393 ساعت 20:30

تشکر و سپاس

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد