فناوری نانو که از ان به عنوان "انقلاب صنعتی دوم" یاد می کنند بخشی از اینده نیست بلکه تمام اینده است وتمامی ابعا د زندگی ماراتحت تاثیر قرار خواهد داد ."حوزه نانو، به هیچ حوزه خاصی ازعلم تعلق ندارد،بلکه به همه متعلق است"این توصیف بی نهایت ومنحصر به فرد بودن فناوری نانورا میرساند.این فناوری به سرعت در بسیاری از جبهه ها درحال پیشرفت است.در این سری مطالب تازه ترین پژوهش های محققان را درزمینه ی فناوری نانو برای کاربردهای مختلف بازگو می کنیم.
کامپیوترهای فوق سریع با کمک نانومیله های پلاسمونیک
یک گروه بین المللی از دانشمندان یک قدم به ساخت اجزاء نوری برای کامپیوترهای فوق سریع و سرویس های اینترنت پرسرعت نزدیک تر شده است.
انتقال اطلاعات با استفاده از پرتوهای نور به جای جریان های الکتریکی برای ایجاد انقلابی در سرعت های پردازش داده ها توان بالقوه ای دارد.
سرعت پردازش و انتقال اطلاعات، در صورت استفاده از پرتوهای نور بجای سیگنال های الکتریکی به شدت افزایش خواهد یافت. اما تاکنون این کار انجام نشده است، زیرا چالشی که در این زمینه وجود دارد، این است پرتوهای نور در حین انتقال در سرتاسر یک ماده با همدیگر برهم کنش ندارند.
این داشمندان با طراحی یک ماده مصنوعی جدید، این مشکل را حل کرده اند. آنها نشان داده اند که نانومیله های طلای پلاسمونیکِ قرار گرفته در کنار همدیگر، موقعی که بوسیله یک پالس نوری کم انرژی مورد تابش قرار گیرند، یک تغییر گذار فوق سریع تولید می کنند. این رفتار سویچینگ فوق سریع بواسطه جفت شدگی قوی بین پلاسمون های نانومیله می باشد. پلاسمون ها، پاسخ های الکترون - آزاد جمعی فلزات هستند که در نتیجه برخورد نور رانده می شوند.
ادامه مطلب ...
ادامه مطلب ...
ادامه مطلب ...
آکادمی نوبل این این جایزه را به "دانیل ششمان" از دانشگاه حیفا در فلسطین اشغالی به خاطر کشف شبه کریستالها اعطا کرد.
سال گذشته جایزه نوبل شیمی به ریچارد اف. هیک از دانشگاه دولور آمریکا، ای- اچی نگیشی از دانشگاه پوردو و آکیرا سوزوکی از دانشگاه هوکایدوی ژاپن به پاس تحقیقاتی که برای توسعه راههای جدید و موثر برای پیوندهای اتمهای کربنی برای ساخت مولکولهای پیچیده انجام داده بودند اعطا شد.