دانشمندان پس از ویژگی از بینبرندگی سلولهای سرطانی و مبارزه با اپیدمی
غذاهای بیطعم و مزه پی به فایده جدید دیگری از زردچوبه بردهاند و آن
توانایی این ماده غذایی در کشف و شناسایی مواد منفجره است.
به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه ماساچوست دریافتهاند که زردچوبه موجود در
کاری (زردچوبه هندی) و ملکول کورکومین آن میتواند در طیفسنج فلوئورسانت
برای شناسایی مواد منفجره مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته آنها حسگرهای زردچوبهای میتوانند میزان کم مواد منفجره در یک اتاق را تا کمتر از 80 بخش در میلیارد شناسایی کنند.
این کشف نشانگر یک پیوند خوب دیگر بین ادویهجات و علم است. در سال 2010
دانشمندان اعلام کردند که میتوان از دارچین در ساخت نانوذرات طلا استفاده
کرد.
دانشمندان زردچوبه را با یک پلیمر چسبناک ترکیب کرده و آن را بر روی صفحات
شیشهای پخش کردند. آنها سپس یک دیود نورانی (الایدی) را بر صفحه شیشهای
تابانده و امواج نوری ساطعشده از صفحه را اندازهگیری کردند. هنگامی که
در نزدیکی این صفحه مواد منفجره وجود داشت، امواج نوری ساطعشده کمنورتر
بودند.
به گزارش شبکه خبری بیبیسی، حسگرهای زردچوبهای از قابلیت شناسایی طیف وسیعی از مواد برخوردارند.
کاربرد چنین حسگرهایی هزینه کمتری داشته و میتوان از آنها به آسانی در
مناطقی مانند فرودگاهها و میدانهای مین که جستوجوی مواد منفجره در آنها
حائز اهمیت است استفاده کرد.